Категория Навигация:


Видео инструкции

ИНСТРУКЦИИ ЗА М-ПОЗИЦИЯТА СТЪПКА ПО СТЪПКА

Позиция М

M-Позиция

Можете да носите своето (новородено) бебе в така наречената М-позиция на корема си, като главичката на детето е опряна на гърдите ви. Дупенцето на бебето се пада по ниско от разкрача на горната част на крачетата, във форма на буквата М. Медицинските специалисти препоръчват носенете на бебето в М-позицията, когато ползвате the Sling Unlimited.

Позиция Корем-в-корем

Корем-в-корем или носене на хълбок

Колкото по-голямо става вашето бебче, толкова по-често можете да го носите на хълбок. Начинът за носене на хълбок е същия като при носене корем-в-корем. Просто слингът се пада отстрани, а не върху корема ви.

Положение на слинга

Забележка: някои хора носят слинга прекалено хлабав и твърде ниско. Нашия съвет е ->

НОСЕТЕ БЕБЕТО НАВИСОКО И ПЛЪТНО ДО ТЯЛОТО!

(също така вижте стъпка 12 от инструкциите по-долу).

Позиция носене на хълбок

ПОДГОТОВКА

Поставете Sling Unlimited

1. Поставете the Sling Unlimited

Можете да носите слинга на дясното или на лявото рамо. Не сте сигурни кое рамо да изберете? Тогава изберете рамото, на което носите чантата си. Така ще се чувствате най-удобно. Уверете се, че подложката на слинга ляга плътно върху рамото ви (или в растоянието между горната част на ръката ви и рамото). Широката регулираща се презрамка трябва да виси на гърба ви. Затегнете регулируемата презрамка, така че долната част на слинга да стига до хълбока ви.

Изтеглете клипса на Sling Unlimited

2. Изтеглете клипса

Издърпайте клипса С, който е закрепен в горната част на слинга, по посока на слинга. Ако носите новородено бебче, изтеглете клипса максимално към слинга!

По този начин осигурявате опора за главичката (вижте стъпка 8 по-долу). Колкото по-близо до слинга е този клипс, толкова по-стабилна ще е опората за главичката. Особено с новородени бебета е от изключителна важност главичката да е добре придържана от слинга.

Направете обезопасителен обръч

3. Направете обезопасителен обръч

В илюстрацията на стъпка 2 виждате две свободно висящи закопчалки, червения клипс А и черния клипс В. Закопчайте ги един към друг. Така ще направите малък обръч, който се нарича обезопасителен (вижте стъпка 4). Внимание! Ако при повторно поставяне на слинга решите да го носите на другото рамо или пък партньора ви го носи на другото рамо, разкопчайте всички закопчалки и повторете стъпки от 1 до 3. Това се налага,тъй като функцията на клипс В и С се разменя, когато носите слинга на другото рамо.

ПОСТАВЯНЕ НА БЕБЕТО В SLING UNLIMITED

Поставете крачето на бебето през обръча

4. Поставете крачето на бебето през обръча

Зъвъртете слинга така, че малкото гумено лого на 'Minimonkey' да виси около пъпа ви. Ако носите бебето на хълбок, се уверете, че логото е откъм страната по-близо до тялото ви. Поставете бебето високо на свободното си рамо. Прекарайте едното краче през обезопасителния обръч (вижте стъпка 3). Другото краче минава през слинга, а не през обезопасителния обръч. Когато едното краче на бебето е във обезопасителния обръч, то е “подсигурено”. Това означава, че бебето не може да се изплъзне между слинга и корема или хълбока ви. Обезопасителният обръч виси свободно между крачетата; целта му не е да поеме тежестта на бебето.

Позиционирайте логото в средата на гръбчето на бебето

5. Позиционирайте логото в средата на гръбчето на бебето

Намерете гуменото лого на Minimonkey (в близост до клипс С) и завъртете слинга така, че логото да се пада приблизително в средата на гръбчето на бебето.

Спуснете бебето с горната част на крачетата в слинга

6. Спуснете бебето с горната част на крачетата в слинга

Поставете бебето така, че коленцата да са опрени в слинга, а дупенцето да е под нивото на разтворените крачета, в така наречената М-ПОЗИЦИЯ. Така бебето чувства опората под коленцата си и може да се отпусне. Също така бебето няма да се опита да се изпъне прекомерно.

Внимателно изгеглете плата нагоре

7. Внимателно изгеглете плата нагоре

Намерете гуменото лого на Minimonkey и изтеглете плата леко до нивото на ушенцата на бебето, като внимавате логото да е в средата на гърба на бебето.

Ако случайно изтеглите повече плат, не се притеснявайте. По-късно лесно ще коригирате това (вижте стъпка 9).

Осигурете опора за главичката

8. Осигурете опора за главичката

Осигурете опора на главичката като закопчаете клипс C към D.

Приберете излишния плат

9. Приберете излишния плат

Платът трябва да е добре изпънат по гръбчето на бебето без бъде нагънат или набран. За да приберете излишния плат го изтеглете надолу и го мушнете между крачетата и под дупенцето на бебето. Също така, можете да приберете плата и настрани (по хоризонтала) като леко го изтеглите по линията на раменната подложка и го подпъхнете под нея.

Издърпайте внимателно горната част на крачетата към вас

10. Издърпайте внимателно горната част на крачетата към вас

Новородените бебета имат склонност да се изпъват прекомерно. Като хванете долната част на крачетата и ги издърпате нагоре към себе си бебето се отпуска. Гръбчето е заоблено и приляга добре в слинга. Може да наложи да повторите тази стъпка няколко пъти последователно докато бебето се отпусне напълно.

Завъртете към „равна” позиция

11. Завъртете към „равна” позиция

Горният ръб на слинга трябва да бъде равен. Тогава главата на бебето е подпряна от слинга и не може да падне настрани. Можете да зъвъртите слинга, за да бъде равен, като хванете подложката с едната ръка, избутвайки надолу, докато с другата ръка изтегляте слинга нагоре, така че страната без презрамка да застане плътно под мишницата ви.

Затегнете презрамката

12. Затегнете презрамката

Носете бебето с главичка върху гръдната ви кост. Добре стегнете черната презрамка. Така сте сигурни, че бебето:

- е носено по-нависоко,

- получава необходимата опора в областта на вратлето и гръбнака.

След като затегнете черната презрамка ви съветваме да повторите стъпки 9, 10 и 11. Опитът показва, че много хора носят слинга прекалено разхлабен и твърде ниско.

Нашия съвет е: НОСЕТЕ БЕБЕТО НАВИСОКО И ПЛЪТНО ДО ТЯЛОТО СИ!

ПРОВЕРКА

ПРОВЕРКА

Носите бебето правилно в the Sling Unlimited, когато: (стъпките по-долу съответстват на тези от инструкцията по-горе).

  1. Подложката приляга плътно по рамото ви или е разположена на края на рамото/горната част на ръката ви (стъпки 1 и 11).
  2. Главичката на новороденото бебе лежи върху гръдната ви кост (стъпка 12).
  3. Главичката на бебето е стабилно подпряна (стъпки 2, 7, 8, 11 и 12).
  4. Горният ръб на слинга е прав и гуменото логото е посредата на гръбчето на бебето (стъпки 5, 7 и 11).
  5. Гръбчето на бебето е плътно обгърнато от плата на слинга (стъпки 6, 7 и 9).
  6. Носите бебето в М-ПОЗИЦИЯ, като горните крачета на бебето са разтворени и са по-нависоко от дупенцето (стъпки 6 и 10).
  7. Страничната част на слинга е под мишницата ви (стъпки 11 и 12).
  8. Бебето е обезопасено (стъпки 3 и 4).