Категория Навигация:


ИНСТРУКЦИИ И НАЧИНИ НА УПОТРЕБА

 

Позиция "Жабка" Новородено

От самото раждане (Новородено 3.5кг+), бебето може да бъде носено в ергономичната раница на Minimonkey в позиция “ЖАБКА”. Тази позиция е естествена за бебето, като при нея коленцата са изнесени нагоре. Благодарение на уникалния дизайн на тази раница, главичката и гръбначето на бебето получават оптимална опора. Височината и широчината на панела за главичката могат да бъдат регулирани спрямо размера на бебето. Гръбчето на бебето е изцяло покрито и подпряно така, че да няма натиск върху гръбнака и прешлените.

Ергономична раница МиниМънки - Новородено

 

Позиция "М" ± 2-36 месеца

От момента, в който крачетата на бебето могат да стоят разкрачени, можете да го носите с коремче опряно във вас, и крачета около тялото ви, в “М-ПОЗИЦИЯ” ± 2-36 месеца. Тази е най-ергономичната позиция, както за носещия, така и за бебето. Когато носите бебето по този начин, тазобедрените му стави автоматично застават в правилното положение или в така наречената “М-позиция”. Дори когато детето ви стане по-тежко, тази позиция остава много удобна. Ако детето заспи, можете да подпрете главичката му с качулчицата, която е част от ергономичната раница.

Позиция М

 

Позиция "С лице навън" ± 6-12 месеца

Повечето бебета искат да гледат света около тях. Като отворите двата ципа в предната част на раницата и прегънете двете платки надолу, се получава по-тясно място за сядане и това позволява да носите бебето С ЛИЦЕ НАВЪН ± 6-12 месеца. Внимавайте детето да не се превъзбуди когато го носите така! Ако го носите с лице навън, ръчичките на бебето трябва да се държат отстрани на раницата (под или над закопчалката на опорния колан за кръста). По-големите бебета могат да държат ръчичките си над горната част на предницата, така че рамената и ръцете да са навън.

позиция С лице навън

 

Позиция "На гръб" ± 6-36 месеца

Ергономичната раница на Minimonkey също така може да бъде носена НА ГРЪБ ± 6 - 36 месеца. В този случай, специалния опорен колан за кръста се поставя около корема. Мъжете, особено, намират този вариант на носене за много удобен.

Позиция На Гръб

 

Кръстосани презрамки

Ако предпочитате, можете да кръстосате презрамките отзад, за да не се изплъзват настрани. Вижте ВИДЕОТО отляво за ИНСТРУКЦИЯТА.

Кръстосани презрамки

 

Качулчица

Когато бебето заспи, можете за подпрете главичката му, като прикачите качулчицата към раницата. Тя се прикрепя към раницата посредством лепящите лепенки на панела за глава.

Качулчица

 

Картинка 1
картинка 2


Опорен колан за кръста - носете в долната част на гърба

Винаги поставяйте опорния колан за кръст възможно най-ниско на гърба, за да може да подкрепя кръста ви. Каишките на опорния колан за кръста, както и долния колан трябва да бъдат затегнати. Тогава тежестта се поема от тези два колана. Раменните колани / презрамките не носят тежестта на детето, а само дават стабилност на носещия. Като използвате ергономичната раница по този начин, стимулирате правилната стойка и сте сигурни, че тежестта на детето се поема от вашия собствен център на тежестта (около пъпа), което прави раницата МНОГО ЛЕКА ЗА НОСЕНЕ.

ИНСТРУКЦИИ

  • 1. Закопчайте долния колан на ханша и го затегнете.
  • 2. Поставете лявата презрамка хлабаво върху рамото си.
  • 3. Поставете бебето в ергономичната раница, като дупенцето е спуснато възможно най-ниско.
  • 4. Като придържате бебето с лявата си ръка, с длан хващате цветната закопчалка, която се намира отпред на раницата.
  • 5. Хванете с дясната си ръка опорния колан за кръста (който сега виси зад вас), поставете го върху КРЪСТА си (и по-точно в долната част на извивката), закопчайте жълтата закопчалка и затегнеге хоризонталните колани (това е колана, който който минава през жълтата закопчалка и този, който минава през черната закопчалка от другата страна); на този етап тялото на бебето се държи от раницата. Не бива да усещате тежест в презрамките (раменните колани).
  • 6. Поставете другата презрамка на рамото си и я закопчайте към предницата.
  • 7. Сега можете да затегнете презрамките отзад и леко да коригирате дължината им отпред, така че да не се изхлузват от рамената ви (ако предпочитате, можете да кръстосате презрамките на гърба, за да не се изхлузват).

 

Инструкция за опора на главичката

Опора за главичката

Докато бебето се научи да държи главичката си изправена, винаги използвайте опорния панел за главичка на раницата. Когато бебето стане по-голямо, главата му няма да се нуждае от толкова опора и панелът може да бъде прибран. За да направите това, откопчайте лепящите лепенки на панела, извадете двете ленти от отворите им отстрани на опорния панел и го навийте надолу.

Винаги се уверявайте, че главичката на детето е позиционирана в раницата така, че да може да диша свободно!

 

Позициониране на бебето

Позициониране на бебето

Уверете се, че дупенцето на детето е спуснато максимално надолу към дъното на раницата. За да постигнете това, хванете ергономичната раница в горната й част и оставете детето да “потъне” плътно до дъното. По-голямата част от тежестта на детето ще бъде поета от частта между долния колан и опорния колан на кръста, като самата раница осигурява оптимална подкрепа за тялото на бебето.Също така е важно, детето да бъде поставено изправено и точно в средата на раницата за допълнителен комфорт.

 

Джоб за ръце

Джоб за ръце

В предната част на раницата има джоб за ръце. Поставете ръцете си там и ще имате близък и удобен контакт с детето си. Както по време на бременността.

 

Максимално време за носене

Засега няма ограничение за продължителността на носене в ергономичната раница на Minimonkey. Съветваме ви да следите нивата на комфорт както на вас самите, така и на бебето и периодично да му обръщате главичката.

 

Лента за безопасност

Лента за безопасност

В единия край на долния колан за ханша има ластична лента. Преди да затворите закопчалката, я обезопасете като я промушите през лентата. По този начин закопчалката е двойно подсигурена.